Matvarer som begynner med Z – Mat som begynner med Z (2024)

Hvis du på noe tidspunkt har forsøkt å tenke på en oversikt over matvarianter som begynner med Z, kan du være der for en kort periode.

Forutsatt at du kjemper for å vurdere matkilder som starter med Z, er dette din lykkedag. Denne artikkelen dekker matvariantene som begynner med Z!

For mer ekstraordinære matrekord, se på mat som begynner med bokstaven A og mat som begynner med bokstaven Y.

Så vi går videre, hva med å komme inn i det.

Innholdsfortegnelse

Matvarer som starter med Z: Vår liste over de 19 beste

Matvarer som begynner med Z – Mat som begynner med Z (1)

Zucchini

Zucchini, ellers kalt squash, er en halvårs squash i plantefamilien Cucurbitaceae i nærheten av agurker, meloner og spaghetti squash.

Zucchini er en fantastisk sommergrønnsak som kan serveres på en rekke måter, for eksempel i risottoer, pasta og overraskende i godbiter. Det er rikelig med noen få næringsstoffer, mineraler og andre verdifulle planteforbindelser.

Til tross for at zucchini ofte blir tenkt på og hentydet til som en grønnsak, er den naturlig delegert som en frukt.

Zeppole

Zeppole er italienske smultringer. De er laget av pate choux-blanding og rotisserie for et friskt, lett og usedvanlig mykt resultat!

Zeppole er en veldig liberal søt godbit og fylles og serveres på en rekke måter. Noen få elementpynt av sjokolade, melis eller pisket krem. Hva kan være bedre?

De beste oljene å bruke ved frikasséing av zeppole er oljer med høyt røykpunkt, for eksempel druekjerneolje, avokadoolje, vegetabilsk olje og nøtteolje.

Zig Zag Vine Frukt

Vanligvis funnet i regnskogene i Australia, er kryssfrukt et oransje bær. Selve frukten har en noe dynamisk oransje farge som gjør den moderat enkel å kjenne igjen mot den omslu*ttende vegetasjonen.

Denne vintreet vokser i klynger på en plante, på kryss og tvers brukes plantefrukter ofte for å gi sauser en sorbetsmak. Uansett, du ville egentlig ikke spise denne frukten alt tatt i betraktning, siden den er desto mer regelmessig i planer eller for å lage alkoholer.

Zebra kaker

Sebrakake er en definitivt søt godbit! Sebrakaker inkluderer sjokolade- og vaniljekaker som er varmet sammen i et slående stripete eksempel som tar etter en sebras striper!

Denne kaken er sammenlignelig i smak med en marmorkake, og er virkelig oppmuntrende for enhver begivenhet, enten det er en bursdagsfeiring eller en festivalkake!

Du kan livne opp sebrakaken din med vanilje- og sjokoladefrosting for et virkelig deilig og liberalt resultat.

Ziti

Ziti er en slags pasta som brukes i italiensk matlaging. I visse deler av Italia serveres den i bryllup.

Det er mange måter du kan spise ziti på. Prepared ziti, er en amerikansk eksemplarisk pastarett laget med en tomatbasert kjøttsaus som Bolognese som jevnlig kontrasteres med lasagne.

Den er satt i en gulasjskål og varmes opp med cheddar, saus og kokte tomater for å lage en deilig rik rett.

Zoodles

Zoodles, ellers kalt zucchininudler, er det ideelle valgfa*get for pasta uten gluten.

For å lage zoodles, spiraliserer du i hovedsak zucchiniene dine til du har det ideelle målet på zoodles for den retten du lager.

Forutsatt at du leter etter en lavkarbo, bedre form for pasta, er dette det. Zoodles er ekstraordinære å matche med et utvalg av grønnsaker og sauser, for eksempel spesiallagde purerte tomater.

Flette

Zopf eller Züpfe er et slags sveitsisk, østerriksk eller bayersk flettet brød produsert med hvitt mel, melk, egg, pålegg og gjær.

Den varemerkede brune toppen fås ved å pensle blandingen med eggeplommer.

Dette spesifikke brødet er ikke søtt og går utrolig nært med supper og gryteretter. Så igjen, det kan godt spises alt tatt i betraktning til frokost med et bredt utvalg av pålegg som syltetøy.

I Sveits omtales det ofte som "søndagsbrød", siden det vanligvis spises søndag morgen.

Zinger

Zinger refererer til en kake lastet opp med krem. Det er et bredt utvalg av smaker, inkludert bringebær, sjokolade og vanilje Zingers.

De sjokoladekrydrede Zingers er muligens den mest kjente smaken. Det rike, fløyelsmyke fokuset er omkranset av en bunt sjokolade med det som topper en allerede god ting.

Forutsatt at du leter etter en velsmakende og rask matbit, vil du garantert se Zingers i praktisk talt alle hjørnebutikker du kjører over.

Skall av sitrus

Skall av sitrus er skallet til sitrusfrukter, for eksempel sitronzing, appelsinzing og limezing.

Zing of citrus endres regelmessig av planer for å tilføre en til en viss grad alvorlig og zingy smak til det du lager. Zing kan males av skallet på sitrusfrukten.

For eksempel tilsettes sitronsing ofte til sitrondusjkake for å lette sitronsmaken og gi den en anstendig punch!

Zucchini brød

Et av de enkleste og mest lekre brødene å lage er zucchinibrød. Når formelen er perfekt, skal brødet bli klamt og himmelsk.

Den bakes jevnlig med et bredt utvalg av nøtter. Du kan også legge til frø for en sprøere, mer jordnær smak.

Avhengig av formelen du bruker, kan zucchini-brød være søtt og utsøkt og er den ideelle matbiten når den spises alene. Å spise zucchinibrød i nærheten av et snev av flytende margarin bør gjøre den ideelle kveldsmatbiten.

zwieback

Zwieback er generelt forbedret brød forsterket med egg som varmes opp og deretter kuttes og ristes til det er tørt og sprøtt.

Når det er sagt, finnes det ulike typer zwieback, og de kan dessuten lages til rundstykker.

Å bake zwieback fyller hele huset med den deilige lukten av brød. Begrepet zwieback henspiller på "to ganger tilberedt", og brødet varmes opp til det er strålende brunt. Kjempegodt!

Zander

Zander er en type bjelkefinnefisk. Denne lette, skjøre fisken er en anerkjent viltfisk blant mange jegerfiskere.

De har hvitt, flassende vev og har ikke mange bein. Zander fungerer beundringsverdig med et bredt utvalg av sauser. Tartarsaus, ketchup og overraskende nok en sitron-hvitløksmarinade vil fungere på en god måte for denne spesifikke fisken.

Zuccotto

Zuccotto er en fløyelsmyk, rik italiensk konditorkake som er innrammet til en bue.

Begrepet zuccotto er hentet fra det italienske ordet for gresskar, "Zucca", og deretter hvorfor dette bakverket er støpt på den måten det er. Denne søtsaken er opprinnelig fra Firenze, men har endret seg etter hvert som årene har gått.

Zuccotto er vanligvis laget med kake, iskrem og sjokolade, og er en søtsak som serveres kjølt eller halvfryst. For en festival blir det ikke vesentlig mer herlig enn zuccotto!

Zimsterne

Zimtsterne er blant Tysklands mest populære julegodter. Vanligvis kjent som kanelstjerner, er disse godbitene fantastiske å ta del i julesesongen med.

Disse julegodsakene er hovedsakelig laget av malte nøtter - vanligvis mandler, men på den annen side er de vanligvis sammensatt med hasselnøtter.

De er smaksatt med kanel, men du kan også legge til forskjellige smaker for å virkelig få deg selv i den glade sjel! Du kan også forskjønne dem med melis for et eksemplarisk utseende.

Zapiekanka

Zapiekanka, ellers kalt polsk pizza, er en ristet smørbrød med åpent ansikt laget av et oppskåret brød eller en annen lang rull med brød, avslu*ttet med ost, sopp og forskjellige fester som kjøtt.

Det er en kjent veimat i Polen og har vært det veldig lenge. Det vil si, hvem elsker ikke pizza? Denne retten serveres vanligvis ganske varm med ketchup dusjet over toppen for en søt og frekk avslu*tning.

Zereshk Polo

Zereshk polo morgh er en av de mest populære rettene i persisk mat. Forutsatt at du leter etter en veldig lys rett som ikke mangler smak, er dette den mest ideelle retten for deg.

Den er syrlig og søt, vanligvis uten gluten, og et tilskudd av tykk mat som sørger for å bli en mester blant dine kjære!

Den er presset full av smaker som gurkemeie og berberis og fremhever strålende deilig safrankylling. Det er en utrolig kilde av magert protein og sunt fett.

Zuppa Toscana

Zuppa Toscana er en god og mettende italiensk suppe som betyr 'toskansk suppe'. Når det er sagt, til tross for navnet, er dette ikke en suppe som vanligvis serveres i Toscana.

Denne suppen ble virkelig gjort godt kjent av Olive Garden kafénettverk rundt om i Amerika, og formelen kan kontrastere avhengig av formelen du bruker for å lage den. I alle fall lages den regelmessig med løk, selleri, gulrøtter, zucchini, grønnkål, tomatmos, italiensk bacon, ristet toskansk brød og poteter.

Server den med litt hardt brød, og hele familien vil bli fascinert av denne fyldige og glatte suppen!

Zwetschkenknödel

Zwetschkenknödel er plommeboller. Som du sannsynligvis kan teorien med navnet, er disse den mest elskede retten i Tyskland og Østerrike.

Du kan lage dumplingblandingen av gjær, ostemasse, semulegryn eller til og med poteter, siden det er forskjellige forskjellige planer som kontrasterer.

Uansett hvilken formel du bruker, er syrlige plommer fantastiske å bruke for denne formelen. Du vil elske det!

Zinfandel druer

Zinfandel er et utvalg av druer med svart skinn. Zinfandel er Californias mest umiskjennelige røde drue og er en av bare en håndfull unntak som blir sett på som amerikansk, til tross for at den virkelig startet i Europa.

Zinfandel druer er utviklet over hele California. Zinfandel omtales ofte som den amerikanske vindruen. Når du husker dette, er rød Zinfandel den ideelle vinen å kombinere med den helamerikanske middagen med grillmat!

På den annen side er det enkeltpersoner som setter pris på å matche Zinfandel med sjokolade. Det er ingen enkelt smakskarakter som kan relateres til Zinfandel-druer – den kan levere lette, syltete viner til fyldige og robuste viner.

Beskrivelse: Sjekk ut de interessante navnene på matvarer som begynner med Z. Hvis du trodde det ikke er mange navn som begynner med Z, tok du feil.

Matvarer som begynner med Z – Mat som begynner med Z (2)

Kara Clayton

  • Nettsted

Kara Clayton er en frilansskribent av yrke og er også en nettentusiast, en naturelsker, en fotograf, en reisefreak, en musikkelsker og en treningsfreak av hobby. Hun har tatt eksamen i engelsk litteratur og etterutdanning i journalistikk og massekommunikasjon. Hun er forelsket i yrket sitt med å kuratere artikler om forskjellige nisjer som helse, mote, finans, livsstil, teknologi, forretninger, og hennes USP er hennes enkle, men tiltalende skrivestil.

Matvarer som begynner med Z – Mat som begynner med Z (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6370

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.